Deprecated: ini_set(): Use of mbstring.internal_encoding is deprecated in /home/weblapde/lizaeskuvo.hu/start.php on line 10
 Zöldmezős etyekwood - LizaEsküvőszervezés.hu

Zöldmezős etyekwood

 Ablak bezárása / Vetítés indítása

Pacsírtadalos romantika


Meglepetés esküvő kedves ügyfeleinknek. Mi csak aláírunk, és már szaladunk is - mondták.

Egy kis susmus egy kedves anyakönyvezető hölggyel, és már kész is a haditerv. Eltérítjük őket! Mivel nem tudják, hogy hová kell menni, ezért kell egy felvezető autó, benne egy kellőképp határozott egyéniségű sofőrrel. Egy Mikszáth hőseinek idejéből származó vadgesztenyesor, és egy bortermelő földi menyország határán ütünk tanyát, és pakoljuk le a házunk tornácáról összeszedegetett bútorainkat. Gyors pakolászás, és a domb aljában már meg is állt egy kis tűzpiros autó.
-    Menjenek csak. Egyenesen fel a dombra!
-    Na de mi ………
-    Menjenek csak! - Némi szigorkodó nézés. Senki sem vitatkozik jószántából egy kétméteres vizilabdással.

Igazi városi embereknek néznek ki, ahogy kicsit bizonytalankodva baktatnak fel a kaptatón, de tudom a szívük és a lelkük szomjazik erre a kis meglepetésre.

Május eleje van. A magasban a meleg áramlatokkal suhanva gólyák keringenek, kerepelnek közben, már halkan imádkoznak is a békák a szomszéd tóban. A víz tükrét enyhe szél fodrozza, a nád halkan suhog, tavalyi kalászukat még mindig ringatják.

Az anyakönyvvezető hölgy kérdéseire halk válaszok, vagy csak halknak tűnik nekünk, ugyanis a tücskök megérezvén e különleges alkalmat, vad ciripelésbe fognak. Mosoly bújkál mindenki szája szegletében. Örül a lelkünk, és hogy legyen mivel koccintani előkerülnek a csészék a kosárból, forró csokoládé és kávé ínycsiklandó illata veszi át a hatalmat a mezők, és a vadgesztenyefa virágok mézes illatától.
 Igazi nagymama receptje alapján sütött finom megyes diós sütemény koronázza meg az ünnepélyes alkalmat.

Beszélgetünk, nagyokat nevetünk, mókás történetek a gyerekkorból, néha kicsit sírunk is, de itt most minden lehetséges.
Álmodunk.

A magasban pacsírta énekel, hosszan kitartóan trillázza szét a hírt.

Az élet igenis gyönyörű!