Deprecated: ini_set(): Use of mbstring.internal_encoding is deprecated in /home/weblapde/lizaeskuvo.hu/start.php on line 10
 TV DEKO - Két esküvő egy szervező - SACI - LizaEsküvőszervezés.hu

TV DEKO - Két esküvő egy szervező - SACI

 Ablak bezárása / Vetítés indítása

SACI ÉS AZ ÁLMAI


Egy szép, mosolygós szemű szőke lány (anya), akinek mindig huncut mosoly bujkál a szája szegletében, és csodálatos gyermekkori álmai vannak az esküvőjéről, és egy fiú (apa), akinek hatalmas lelke és még nagyobb keze, lába van.
Egy kora tavaszi napon az irodában ülve, miközben az utolsó morzsák tűnnek el nagy kacagások közepette a süteményes tálból, ott és akkor álmok szövődnek. Gyermekkori álmok idéződnek fel Saci fejében. Kültéri esküvő lesz, és kutya meleg lesz aznap, no és persze kutya is lesz. Ő hozza majd a gyűrűket. "Van egy fekete óriás Schnauzer kutyánk, aki jelenleg kutyaiskolába jár, hogy felnőjön a munkához, bár a másfél éves kisfiunk, Zéti is vetekszik a feladatért."
A budai vár csendes kertje, az évszázados tiszafák szinte rálapulnak a várfalra, szögletes magasított virágágyakban még a téli álmukból ébredeznek a levendulák és a kakukkfüvek. Sok jó vigalmat látott már a fügefa is a kert sarkában. Reneszánsz idők elevenednek meg a fejünkben, halkan kuncogunk a cicanadrágba bujtatott pincérek gondolatára, de ezt az ötletünket gyorsan elvetjük.
A lépcső alatti kőpadkára majd színes matrac és párnák kerülnek, hogy az elfáradt vendég megpihenhessen és utána újult erővel folytathassa a vigadalmat.
A kertből kacskaringós lépcsőkön szédítő túra után jutunk fel a Buzogány bástyára, mely a széles várfalon helyezkedik el. Szinte egész Budapest ott piheg a lábunk előtt az illatával, színeivel, képeivel. A dunai hidak méltóságteljesen ívelnek át a folyón, a Gellért-hegy panorámáját még soha nem láttuk ilyen szépnek. "Ez a jó helyszín, ez kell nekem!"- rikkant Saci.
Az esküvő napján Magyarországon hőségriadót adnak ki. Ez nem lesz egy egyszerű nap. Több ezer szál virág, rengeteg gyümölcs, hőség, napsütés. Kalapok kellenek, jó sok, nem baj, ha sombrero, csak hozzad! Papírcsákó? Tudsz gyorsan hajtogatni néhányat? Az utolsó utáni pillanatban kerülnek a helyükre a virágok és a gyümölcsök. Színük, illatuk idézi a nyarat, melyet élőben élvezünk éppen.
Érkeznek a vendégek, kicsit zavarodott pillanatok ezek, mivel a kamerába nézni nem szabad! Meleg van, gyorsan ide azzal a pezsgővel, isteni ez a limonádé sok jéggel, finom falatkák járnak velük kéz a kézben, néhány perc múlva már nincs is ott az a sok kamera, viszont megérkezett az unokatestvér, akit régen láttunk.
Csend lesz hirtelen. Zene szól: egy gyönyörű szőke lány lépdel, vízkék ruhájában gondolatai visszaszállnak az időben. "Igen, ez az. Csak kiélvezni minden pillanatot. Erről álmodtam oly sok éven át! Talán álmodom?"
Lélegzetelállítóan szép ruhájában Saci a vőlegény felé lépdel a liliomok és rózsák ösvénye között, a vendégek felől halk moraj hallatszik: gyönyörű! Tollas nyakék, égkék szemek.
Lépdel lassan, arcán tükröződik a boldogsága. Szinte angyali öröm bujkál a szemében, tekintetével keresi a biztos pontot, a társat. Ott van. Ő a biztos pont, a gyermeke apja, akinek jötte késleltette kicsit az esküvőt. Ez így a dupla boldogság, dupla szerelem.
Ezután kezdetét veszi a reneszánsz esküvői forgatag. Királyi eleganciával terített asztal, régi korabeli vigalmakat idéző ételek, fehér kesztyűs pincérek. Zéti a kislányokkal kokettál, pelenkában meztelen talppal és pucér felsőtesttel kápráztatja el az esküvői vendégeket.
Igazi meggyből készült pálinka, sok-sok esküvői köszöntő és mélytüzű magyar borok, egy a tűzről éppen levett ropogósra sült malac költözik át egy fa tálaló kocsira, melyet körbekínálnak a vendégek között, ki-ki választhat, hogy a fülét vagy a farkát kéri.
A vigalom éjszakája ez, ropja mindenki a reggeli kakasszóig, miközben a hatalmas bokor a kert sarkában a fügéit ringatja.