Deprecated: ini_set(): Use of mbstring.internal_encoding is deprecated in /home/weblapde/lizaeskuvo.hu/start.php on line 10
 Somogyország csodaország - LizaEsküvőszervezés.hu

Somogyország csodaország

 Ablak bezárása / Vetítés indítása

Somogy országi varázslat

Aki már járt e mini Toszkanában, az osztja a véleményemet, hogy csodaszép Magyarországnak eme csücske.  Vadakban gazdag erdők, dimbek-dombok váltják egymást. Jó elképzelni, milyen lehetett régen, amikor még lovas szekéren járták az emberek az utat, és kaszájukat suhogtatva dőltek a búzarendek szép sorban. A nyári szél most is - mint azóta minden nyáron júliusban - szorgalmasan szállítja az aratáskor születő csodálatos illatot. Megmagyarázhatatlan, és kielemezhetetlen illat ez, benne van az előző évi munka izzasztó emléke, benne van a jövő reménye, és van benne még az élet öröme is.
 Ünnepre készülünk éppen e csodás helyen. Esküvő lesz egy olyan családnál, akik több emberöltő óta a mezőgazdáságból éltek, a földhöz, az állatokhoz kötődő szorgalmas emberek.

Kincső, az esküvői párunk lova sajnos kisebb helyre lett költöztetve. A karámja végében kerítettek el neki egy füves legelőt. Kíváncsi ló-szempár figyeli az első teherautók érkezését már az esküvői hét elején. Jönnek, pakolnak, méregetnek, hangoskodnak, valamit építenek? Élénk fültekergetéssel próbálja összeszedni az információkat. Óriási sátor épül, hatalmas 600 négyzetméteres területével szinte világit a napsütésben. Csak süssön az nap, mert nagyon sok vendéget várunk ezen az emlékezetes szép esküvői napon.

Az esküvő előtti napon péntekre várunk 500 vendéget, nekik malacokat sütünk majd igazi faszénen, pörög-forog majd a rudakon, ahogyan kell órákon keresztül. Roppanós bőrért verekszik majd mindenki a mulatságra érkező vendégek közül. A mezőgazdasági vállalkozás dolgozóit látja vendégül a házigazda család. Ők is részesülhessenek az örömben, hogy megszólalnak hamarosan a közeli apátság templomának harangjai, esküvőre szólítják a népeket. Ünnepelni kell. Ez bizony sikerült is, mert harcedzett gasztro szolgáltatóink szerint is jelentős mennyiségű étel és ital fogyott el, a dj pedig olyan zenéket játszott le amilyet csak kértek a vendégeink, így aztán hihetetlen érzés volt a szinte ütemre ugró hullámzó emberek között a munkánkat végezni. A pénteki vendégek hajnalhasadáskor távoztak, mi pedig az utolsó vendég távozása után hihetetlen gyorsasággal átvarázsoltuk a bordó, narancs, pink, sárga színekből összerakott dekorációval díszített sátrunkat egy hófehér, nagyon letisztult, nagyon visszafogottan elegáns igazi exkluzív esküvői díszletté. Nem használtunk semmilyen berögözött esküvői sallangot, hála az égieknek, ismét kaptam egy csodálatos ízléssel megáldott esküvői párt, akik csak annyit kértek, hogy mindennek gyönyörűnek kell lennie; és elegáns pincérek hada vegye körbe az esküvői vendégeket, lesve minden kívánságukat. Nagyon szép kihívás volt ennyi idő alatt elvégezni ezt a feladatot, azt hiszem ezt mások nevében is mondhatom.
Miközben készült a sátorban a modern esküvői dekoráció, és terítés a 280 vendég számára, mi már javában készültünk a menyasszonnyal és a vőlegénnyel. Gyönyörű gyermekeik kíséretében végeztük az esküvői koordináció rutinfeladatait. Álomszép virágdíszeket kaptak, és bizony került a kicsi gyermekkarra strasszos tetkó is, ahogy azt Evelin megígérte a pici
 lánynak.

Lélegzetelállítóan karcsú és gyönyörű menyasszonyunk a finom letisztult menyasszonyi ruhájában álomba illően szép volt. A vőlegény igazi gavallér módjára büszkén emelte tekintetét az esküvői vendégekre. Igen, Ő az enyém, és még szorosabban ölelte meg közös gyermekeiket, és gyönyörű feleségét.

Mi pedig újra átéltük a csodát. Köszönet érte Evelinnek és Péternek.