Deprecated: ini_set(): Use of mbstring.internal_encoding is deprecated in /home/weblapde/lizaeskuvo.hu/start.php on line 10
 Esküvő szervezése - LizaEsküvőszervezés.hu

Esküvő szervezése

 Ablak bezárása / Vetítés indítása

Az esküvőszervezés csodája

A Csoda egy beszélgetéssel kezdődik, majd folytatódik az esküvőteremtés boldogságos időszakával.

Mi teszi különlegessé a Csörnyei Liza Exkluzív Esküvők által megszervezett esküvőket?

Az egyediség. Mivel az esküvőszervezési díjunk tartalmazza az esküvő stílusának megtervezését. Magyarországon jelenleg ezen a minőségi színvonalon egyedi igények szerint csak mi tudunk esküvői dekorációt tervezni, a dekorációt saját munkacsapatunkkal kivitelezni, installálni az esküvői helyszíneken.

Hogyan dolgozunk mi, amikor esküvőt szervezünk?

Először csak csevegünk. Ismerkedünk, majd amikor már szinte mindent tudunk az esküvői párról, az esküvőjükkel kapcsolatos összes elvárásokról, álmaikról, ez után el kezdünk számolni, hogy kikalkuláljuk az esküvőszervezés munkadíját. Ehhez viszont át kell gondolnunk a következő kérdéseket:

  • Hány órát fogunk várhatóan az esküvőszervező irodában azzal tölteni, hogy ezt a konkrét esküvőt szervezzük?
  • Hány órát fogunk várhatóan telefonálni?
  • Hány munkatársunk szükséges az esküvő lebonyolításához?
  • Hányszor kell várhatóan egy már kiválasztott helyszínre egyeztetés miatt kimenni, mennyi üzemanyaggal és óradíjjal kalkuláljunk?
  • Hány munkatársunkat kell elszállásolni, étkeztetni, utaztatni az adott esküvő megszervezése során?
  • Ki fogja a bontást intézni? Szállítmányozás költségei?
  • Várhatóan mennyit fogunk költeni egyéb költségekre? Útdíjak, parkolások, stb.
  • Várhatóan mennyit fogunk időben eltölteni egyes szolgáltatóknál tett látogatások alkalmával?
  • Mennyire macerás a már előre lefoglalt esküvői helyszín, esetleg nálunk már régen feketelistára került?
  • Milyen egyéb egyedi kérések vannak az esküvőszervezéssel kapcsolatban? Hotelfoglalások, utaztatások, csomagok összeállítása, köszönetajándék készítés, stb.


Miért jó, hogyha egy fix vállalkozási díjas esküvőszervezőt választunk?

Mivel nem a szolgáltatóktól visszakapott jutalékért dolgozik, ezért érdekében áll alkudni a szolgáltatók árából. Senki sem olyan bolond, hogy az aranytojást tojó tyúkot bántja azzal, hogy csökkenti a szolgáltatás árát, és ezáltal ő kevesebb pénzt visz haza. Csak így lehet igazán képviselni az esküvőszervezés során az esküvőre készülő párokat anyagilag. Mivel mindenki pénzből él, ezért minden fillér számít. Bár így ki kell fizetni a megbeszélt esküvőszervezési díjat egy összegben, de egy jó esküvőszervező a mérleg másik serpenyőjébe már rögtön tudja gyűjtögetni a megtakarított összegeket is. Így aztán sokszor előfordult már velünk, hogy mi valójában ingyen dolgoztunk a pár számára. Ez az igazi esküvőszervezés szerintem, mert nem az esküvői szolgáltatók álmát valósítjuk meg, hanem az esküvői pár dédelgetett álmainak megvalósításán dolgozunk minden erőnkkel.

Miért fontos, hogy az esküvőszervező ott legyen mindenhol, ahol az adott esküvővel kapcsolatban bármi elhangzik?

Mi minden alkalommal elkísérjük a menyasszonyt és a vőlegényt mindenhová, mert csak akkor tudjuk számon kérni az adott esküvői szolgáltató szolgáltatásának minőségét, ha minden információnak birtokában vagyunk, ami csak elhangzik az esküvővel kapcsolatban. Így nem marad el semmi, nem tagadható le semmi, és minden kellő komolyságot kap. Az adott pillanatban felmerülő összes kérését lehet rögzíteni, és később ezeket is tovább lehet majd gondolni. Mert a jó ötletek mindig az ilyen együttlétek alatt születnek, amikor együtt utazunk, együtt kávézunk, együtt vagyunk hosszú napokon keresztül. Alaposan megismerjük egymást, mire eljön az a várva várt csoda-nap, az esküvő napja.

Az esküvőszervezés Magyarországon, a realitás


Én hiszem és vallom, hogy csak az mondhatja magát esküvőszerezőnek, aki az esküvőszervezés hosszú hónapjai alatt is folyamatosan, napi szinten jelen van az esküvőre készülő párok életében. Segít, ötleteket ad, alkuszik az esküvői szolgáltatók árából, elhoz, kigondol, megold valamit; ismer valakit, aki megoldja, lefordítja; elszántan harcol, ha muszáj, és kellően diplomatikus, ha szükséges.

Szinte minden esküvőszervező irodánál azt fogod tapasztalni, hogy szervezési díj nincs, ingyen dolgoznak. Valójában ezzel próbálnak érvényesülni, ami egy nagyon nagy hazugság. Ez csak a látszat, egy jó marketingfogás. Mert ha belegondolsz logikusan, akkor mi van ingyen a mai világban? Talán egy kellemes séta a szomszéd utcában, vagy egy szippantásnyi levegő a szobád nyitott ablakában.

Az igazság az, hogy az adott szolgáltató nagyon hálás, hogy az adott ingyenes esküvőszervező pont Őt választotta, ezért jutalékot fizet neki. Viszont az adott esküvői szolgáltató már pontosan kikalkulálta, hogy Ő mennyit szeretne kapni a szolgáltatásáért cserébe, majd azt is kikalkulálja, hogy mennyit kell még fizetnie az úgynevezett ingyenes esküvőszervezőnek, hogy biztos kapjon jó sok munkát. Hát így készülnek ezek a kalkulációk. Viszont ezek után még az esküvőszervezők is úgynevezett ajánlatokat készítenek a párok részére, és még ők is raknak rá egy bizonyos összeget a már kikalkulált árra attól függően, hogy mit bír még el a kedves esküvőre készülő pár pénztárcája. Miért nem közvetlenül a szolgáltatókkal megy az ártárgyalás, és miért nem kapják meg a párok az elérhetőségeket rögtön?

Miért egyforma szinte minden esküvőszervező?

 
Azért, mert ugyanazok az esküvői szolgáltatók szerződnek általában az úgynevezett ingyenes esküvőszervezőkkel. Mert ha nincs jutalék szerződése az esküvőszervezőnek a helyszínekkel, akkor miután már bemutatta az esküvői párt személyesen is nekik, könnyen kimaradhatnak az üzletből az így dolgozó esküvőszervezők. Viszont nem mindenki szeret már az ingyenes esküvőszervezőkkel dolgozni, ezért mindig ugyanaz a színvonal fog megjelenni, vagy ne adj ég, ugyanaz a színvonaltalan szolgáltató.

Az esküszervező, aki így dolgozik, annyira el van foglalva ezekkel a dolgokkal, hogy az esküvői pár valahol kimarad az esküvőjük megszervezéséből. Fontosabb lesz számára, hogy legyen galambröptetés, mert a galambos is ígért egy kis pénzt; fontos lesz, hogy a pillangók is szárnyra kapjanak aznap, és minden egyéb, amit csak rá lehet erőszakolni a párral. Olyan esküvői helyszínekre fogja őket az „ingyenes” esküvőszervező kiküldeni, ami még csak köszönő viszonyban sincs azzal, amit előre vázoltak az esküvőszervezőnek a megbeszélésen. Viszont van a helyszínnel egy jutalékos szerződése az „ingyenes” esküvőszervezőnek.

Mire kell odafigyelni, amikor esküvőszervezőt választunk?

Nagyon figyelni kell a jelekre. Rossz jel, ha valaki nagyon erőltet valamit, ha valami rendkívül fontos a számára, vagy ha egyre több olyan ötlete támad, amit Ti biztosan nem szeretnétek. Nem éppen bíztató, ha a korábbi munkáiról nem tud referencia képeket mutatni, vagy ha arra hivatkozik, hogy azért nem tud képeket mutatni, mert a párok diszkréciót kértek. Ez egyébként így is szokott lenni néha, ezért mi időnként készítünk vágott képeket, ahol esetleg csak a dekoráció látszik vagy eleve az egész esküvő menete nyomon követhető arcok nélkül. Viszont soha sem elegendő egy darab referencia kép, mindig egy egész sorozatot kérjetek. Ezt már sokkal nehezebb prezentálni, vagy megszerezni innen-onnan.

A másik gyanús pont, ha az esküvőszervező iroda nem tud egy olyan céget felmutatni – lehetőleg kft-t –, ahol az esküvőszervező hivatalosan is regisztrálva van. Ilyenkor érdemes egy cégkivonatot kérni. Mivel az ingyenes esküvőszervezőkön keresztül kell lefoglalni az adott esküvői szolgáltatókat, ezért tanácsos alaposan utánajárni minden bejegyzésnek a cégkivonatban, mielőtt pénzt ad át az esküvői pár az előlegek kiegyenlítésére, vagy az esküvői szolgáltatók kifizetésére. Sokan megjárták már ezzel...

Szeretném, ha megosztanád velem elképzeléseidet az esküvődről egy finom tea mellett. Időpont egyeztetése kapcsán és bármilyen kérdés esetén az Elérhetőség  menüponton keresztül várom jelentkezésed.

Szeretettel,
Csörnyei Liza
+36 30 279 31 41

Elérhetőségek